Plenković posjetio poplavljeni Ogulin

17.09.2017., Ogulin - Predsjednik Vlade RH Andrej Plenkovic i ministar unutranjih poslova Davor Bozinovic stigli na sastanak Kriznog stozera. Obilna kisa koja je padala i visoki vodostaj rijeke Dobre poplavili su srediste grada Ogulina. Poplavljene su ulice i podrumi u sredistu grada. Brojna kucanstva nemaju struje. Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Nevrijeme praćeno pljuskovima zahvatilo je velik dio Hrvatske. Rijeka Dobra izlila se na području Ogulina, a zbog porasta vodostaja moguće je uvođenje pripremnih mjera obrane od poplava na Savi uzvodno od Jasenovca te na Kupi i Korani.

U Ogulinu je poplavljeno oko 200 privatnih kuća, a na pogođeno područje stiglo je 50 pripadnika namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga. Ogulinski gradonačelnik sazvao je Stožer civilne zaštite radi podizanja spremnosti obrane od poplava pri mogućem daljnjem rastu vodostaja, a ugroženo područje jučer je posjetio i državni vrh pod vodstvom premijera Andreja Plenkovića.

“Od DUZS-a i grad Zagreb zatražit ćemo da se u Ogulin što prije pošalju isušivači budući da je dio njih u Zadarskoj županiji. Vlada će sagledati procjene šteta i vidjeti kako i na koji naćin pomoći Ogulincima”, kazao je premijer.

U ogulinskoj Gimnaziji Bernardina Frankopana danas neće biti nastave. Iako voda u školu nije ušla, nastava se odgađa zbog nedostatka električne energije. U ostalim školama, nastava će se odvijati normalno. Kiša prijeti i danas te sljedećih dana.