Podrška slikovnici „Moja dugina obitelj“ premašila sva očekivanja

Foto: Facebook.com/dugineobitelji
Foto: Facebook.com/dugineobitelji

Iako je doslovno gorjela na lomači za vrijeme karnevala u Kaštelima kraj Splita, prva slikovnica o istospolnom roditeljstvu “Moja dugina obitelj” i dalje nadmašuje očekivanja izdavača.

Udruga “Dugina obitelj” objavila je da su prikupili više od 300% od traženog iznosa za dotisak slikovnice, čijih se prvih 500 primjeraka ‘razgrabilo’ u siječnju. Interes za slikovnicom nastavio je rasti i Dugine obitelji odlučile su se za dotisak tražeći donacije od građana i građanki putem crowdfundinga.

Foto: Dugina obitelj
Foto: Dugina obitelj

„Samo u prvom danu kampanje skupili smo skoro pa dvostruko više od iznosa kojeg smo prvotno tražili. Gotovo 70% od svih donacija je iz Hrvatske, što nas jako ohrabruje i pokazuje da unatoč izoliranim incidentima postoje mnogi građani i građanke u našoj zemlji koji podržavaju dugine obitelji i našu slikovnicu. Ostatak donacija došao je iz raznih zemalja; najviše iz Njemačke, Belgije i Ujedinjenog Kraljevstva, a zaprimili smo donacije i iz Slovenije i Srbije. Jedna donacija je stigla čak iz Obale Bjelokosti. Želimo se zahvaliti svim osobama koje su donirale i podržale nas, divno je vidjeti toliku količinu podrške“, rekao je Daniel Martinović, koordinator udruge.

Novac koji im ostane nakon dotiska, Udruga planira uložiti u nastavak priče o Roku i Ani, koji imaju po dvije mame i dva tate.

Foto: Dugina obitelj
Foto: Dugina obitelj