Za pomoć stanovništvu Hrvatske Kostajnice Crveni križ prikupio 97 406 kuna

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Hrvatski Crveni križ prikupio je 97 406 kuna pomoći u sklopu jučer otvorenog apela za ljude kojima su domovi uništeni uslijed klizišta u Hrvatskoj Kostajnici.

Apel je pokrenut kako bi se prikupila financijska sredstva za potrebe osoba koje su uslijed odrona pretrpjele značajne gubitke i čije su kuće uništene. Svi koji žele pomoći mogu to učiniti na tri načina, priopćili su iz Crvenog križa.

Priopćenje donosimo u cjelosti:

“Hrvatski Crveni križ, u sklopu jučer otvorenog apela za ljude kojima su uništeni domovi uslijed klizišta u Hrvatskoj Kostajnici, prikupio je dosad 97.406 kuna. Putem žiro računa prikupljeno je 4.720 kuna, a putem donatorskog telefona 92.686 (s PDV-om i naknadom teleoperatera). Apel je pokrenut kako bi se prikupila financijska sredstva za potrebe osoba koje su uslijed odrona pretrpjele značajne gubitke i čije su kuće uništene.

Svi koji žele pomoći mogu to učiniti:
• pozivom na telefonski broj 060 9011 (cijena poziva 6 kuna i 25 lipa, PDV je uključen) (Operator: Moj telekom d.o.o., Trg Krešimira Ćosića 11, Zagreb, MB 02497913, tel. 01/3659-058)
• uplatom na žiro račun otvoren u Privrednoj banci Zagreb: IBAN: HR6923400091511555516, poziv na broj 20 Za uplate iz inozemstva SWIFT: PBZGHR2X
•Internetskim donacijama na našoj službenoj stranici www.hck.hr.

Sve internetske uplate izvršene putem PBZ Carda, uplate u poslovnicama Privredne banke Zagreb i Zagrebačke banke oslobođene su bankovnih naknada. Hrvatski Crveni križ i dalje u Hrvatskoj Kostajnici, unesrećenim ljudima cjelodnevno pruža psihosocijalnu podršku i obavlja podjelu humanitarne pomoći.

Usto, timovi Hrvatskog Crvenog križa aktivno djeluju na području Sisačko-moslavačke (općina Lekenik, područje Novske) i Ličko-senjske županije gdje svakodnevno pomažu ljudima ugroženima poplavama dostavom vode, namirnica i lijekova te pružanjem prijevoza onima kojima je potreban.”