La La Land osvojio najviše Zlatnih Globusa

images/thumbnails/images/ANT/62763/lalaland-1.jpg
Facebook.com/lalaland, - La La Land favorit Zlatnih globusa
Barbara Jelinić
Autor: 

Barbara Jelinić

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Održana je 74. dodjela nagrade Zlatni Globus, koju uručuje Udruženje stranih novinara, a pobjednik večeri je mjuzikl 'La La Land' s čak sedam kipića. 

'La La Land' je osvojio Zlatne Globuse za najbolji mjuzikl, najbolju režiju, najbolji scenarij, najbolju filmsku glazbu i najbolju pjesmu ('City of Stars'). Glavni glumci filma Ryan Gosling i Emma Stone također su nagrađeni za svoje izvedbe u filmu, koji je srušio rekord za najnagrađivaniji film na dodjelama Zlatnih Globusa.

Najboljom dramom proglašen je 'Moonlight' redatelja Barryja Jenkinsa, najboljim filmom na stranom jeziku proglašen je 'Elle' Paula Verhoevena, dok je najboljim animiranim filmom proglašen 'Zootopia'.

Zlatni Globus za najboljeg glumca u drami osvojio je Casey Affleck za ulogu u filmu 'Manchester by the Sea', a najbolja glumica u drami je Isabelle Huppert ('Elle').

Najboljom, televizijskom dramskom serijom proglašena je Netflixova serija 'The Crown' dok je najboljom komedijom ili mjuziklom proglašena serija 'Atlanta'.

Najbolja glumica u dramskoj seriji je Claire Foy ('The Crown'), dok je najbolji glumac u dramskoj seriji Billy Bob Thornton ('Goliath').

Nagradu Cecil B. DeMille za životno djelo dobila je Meryl Streep, koja je u svom govoru otvoreno kritizirala Donalda Trumpa i današnje društvo koje se sve više okreće nasilju.