30. 05. 2017.
media servisMedia Servis Izdvojeno
Krajem travnja u blokadi 328,9 tisuća građana

Krajem travnja u blokadi 328,9 tisuća građana

U Hrvatskoj je krajem travnja bilo blokirano 328,9 tisuća građana. To je nešto manje nego u ožujku, ...

Kreće kupališna sezona na bazenima Šalata i SP Mladost

Kreće kupališna sezona na bazenima Šalata i SP Mladost

Počinje ovogodišnja kupališna sezona na otvorenim bazenima SRC Šalata i SP Mladost. Cijena ulaznice ...

On Air
 
images/thumbnails/images/ANT/62845/cokoladna-kokos-rolada-1.jpg
Slatki Svijet, - Čokoladna kokos rolada
Barbara Jelinić
Autor: 

Barbara Jelinić

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.



Pogledajte recept za nježnu i kremastu roladu od kakao biskvita i ukusne kreme s kokosom koja će vas osvojiti na prvi zalogaj!

Sastojci

Kakao biskvit

5 jaja

5 žlica šećera

3 žlice glatkog brašna

1 žlica kakaa u prahu

Krema s kokosom

500 ml mlijeka

10 žlica šećera

1 vanilin šećer

3 žlice glatkog brašna

100 g kokosa

125 g maslaca sobne temperature

Priprema

Bjelanjke miksajte dok se ne pretvore u snijeg pa dodajte malo po malo šećera i nastavite miksati dok se šećer ne otopi. Uz miksanje dodajte i jedan po jedan žutanjak. Na kraju dodajte prosijano brašno i kakao pa sve još jednom izmiksajte na najmanjoj brzini.

Biskvitnu smjesu izlijte u lim za pečenje (cca 30x30 cm) kojeg ste prekrili masnim papirom. Biskvit pecite 12-15 minuta na temperaturi od 180 °C. Vrući biskvit zamotajte u roladu zajedno s papirom za pečenje i ostavite da se ohladi.

Za pripremu kreme brašno razmutite s malo mlijeka, a ostatak mlijeka zajedno sa šećerom i kokosom zagrijte do vrenja. Dodajte razmućeno brašno pa kuhajte kremu na laganoj vatri dok se ne zgusne. Ohlađenu kremu izmiksajte zajedno s maslacem sobne temperature.

Ohlađeni biskvit razmotajte, premažite kremom (malo kreme ostavite za premazivanje cijele rolade) pa ponovo zamotajte u roladu. Cijelu roladu premažite tankim slojem kreme i posipajte s malo kokosa. Prije posluživanja roladu ostavite barem dva sata u hladnjaku.

Slatki savjet

Po želji roladu prije posipavanja kokosovih mrvica prelijte čkoladnom glazurom.

Izvor: Slatki svijet

Showbizz
 
Ernesto Valverde novi trener Barce

Ernesto Valverde novi trener Barce

Nogometni klub Barcelona dobila je novog trenera. Katalonsku momčad preuzeo je Ernesto Valverde dosadašnji trener Atletica iz Bilbaa, potvrdio je to predsjednik...

Business
 
Počinju pregovori ruskog Sberbanka i hrvatske Vlade

Počinju pregovori ruskog Sberbanka i hrvatske Vlade

Premijer Andrej Plenković nije htio posebno komentirati kritike izvršnog direktora Sberbanka, no potvrdio je da počinju razgo...

GOING OUT Kalendar

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
6
7
8
9
12
15
18
21
22
26
28
29
31

Vrijeme ili kako vam drago

Fotogalerija