17. 10. 2017.

 

 

media servisMedia Servis Izdvojeno
Ispitan Crnjac, nikoga nije teretio

Ispitan Crnjac, nikoga nije teretio

U Općinskom državnom odvjetništvu završeno je ispitivanje i bivšeg financijskog direktora Agrokora I...

Pojačan nadzor brzine u srijedu i četvrtak

Pojačan nadzor brzine u srijedu i četvrtak

U srijedu i četvrtak, 18. i 19. listopada 2017. od 6 do 6 sati, na području Policijske uprave zagreb...

On Air
 
images/thumbnails/images/ANT/62845/cokoladna-kokos-rolada-1.jpg
Slatki Svijet, - Čokoladna kokos rolada
Barbara Strelar
Autor: 

Barbara Strelar

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.



Pogledajte recept za nježnu i kremastu roladu od kakao biskvita i ukusne kreme s kokosom koja će vas osvojiti na prvi zalogaj!

Sastojci

Kakao biskvit

5 jaja

5 žlica šećera

3 žlice glatkog brašna

1 žlica kakaa u prahu

Krema s kokosom

500 ml mlijeka

10 žlica šećera

1 vanilin šećer

3 žlice glatkog brašna

100 g kokosa

125 g maslaca sobne temperature

Priprema

Bjelanjke miksajte dok se ne pretvore u snijeg pa dodajte malo po malo šećera i nastavite miksati dok se šećer ne otopi. Uz miksanje dodajte i jedan po jedan žutanjak. Na kraju dodajte prosijano brašno i kakao pa sve još jednom izmiksajte na najmanjoj brzini.

Biskvitnu smjesu izlijte u lim za pečenje (cca 30x30 cm) kojeg ste prekrili masnim papirom. Biskvit pecite 12-15 minuta na temperaturi od 180 °C. Vrući biskvit zamotajte u roladu zajedno s papirom za pečenje i ostavite da se ohladi.

Za pripremu kreme brašno razmutite s malo mlijeka, a ostatak mlijeka zajedno sa šećerom i kokosom zagrijte do vrenja. Dodajte razmućeno brašno pa kuhajte kremu na laganoj vatri dok se ne zgusne. Ohlađenu kremu izmiksajte zajedno s maslacem sobne temperature.

Ohlađeni biskvit razmotajte, premažite kremom (malo kreme ostavite za premazivanje cijele rolade) pa ponovo zamotajte u roladu. Cijelu roladu premažite tankim slojem kreme i posipajte s malo kokosa. Prije posluživanja roladu ostavite barem dva sata u hladnjaku.

Slatki savjet

Po želji roladu prije posipavanja kokosovih mrvica prelijte čkoladnom glazurom.

Izvor: Slatki svijet

Showbizz
 
Nastavlja se akcija u Ligi prvaka

Nastavlja se akcija u Ligi prvaka

Nogometni sladokusci večeras će moći uživati u nastavku natjecanja Lige prvaka. Na rasporedu je 3. kolo, a igra se osam utakmica u skupinama...

Business
 
Forum Europske komisije za (samo)zapošljivost mladih prvi put u Hrvatskoj

Forum Europske komisije za (samo)zapošljivost mladih prvi put u Hrvatskoj

Forum Europske komisije za povezivanje obrazovanja i tržišta rada u Europi „University-Business Forum“ prvi put dolazi u Hrva...

 

GOING OUT Kalendar

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
3
4
5
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

 

Vrijeme ili kako vam drago

Fotogalerija