Novi Star Wars zaradio 155 milijuna dolara

images/thumbnails/images/ANT/61514/rogue-1.jpg
Facebook.com/starwars, - Rogue one prvi po zaradi na kino blagajnama
Barbara Jelinić
Autor: 

Barbara Jelinić

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.'Rogue One: Priča iz ratova zvijezda' najnoviji je nastavak popularne SF franšize, koji je za vikend zaradio 155 milijuna dolara u kinima SAD-a.

To je drugo najbolje otvaranje filma u prosincu ikada i drugo najveće ove godine. Rogue One diljem svijeta proteklog vikenda je zaradio 290 milijuna dolara nakon što se pojavio na gotovo svim većim tržištima, osim Kine i Južne Koreje.

Ovo je prvi film iz serijala 'Star Warsa' čija se radnja ne vrti oko Skywalkerovog klana, uz to mračniji je i radnja se najviše vrti oko rata između Imperija i Pobunjenika. 

Sve je jasnije kako je Disney kupnjom Lucas filma napravio pametan potez i profitirao više nego se prognoziralo. Iz Disneya su potvrdili kako namjeravaju napraviti još spinoff-ova u stilu 'Rogue One-a', a već su započeli rad na filmu o mlađim danima Han Solo-a. 

Drugo mjesto zauzela je Disneyeva 'Vaiana', koja je za vikend zaradila 11.7 milijuna dolara, koja je do sada sveukupno prikupila 161.9 milijuna dolara. 

Top pet najgledanijih kino projekcija zaokružile su 'Čudesne zvijeri i gdje ih naći' s 5 milijuna dolara i sveukupnom zaradom od 207.6 milijuna dolara.