Chris Cornell počinio samoubojstvo

images/thumbnails/images/ANT/71801/cornell-fb-1.jpg
Facebook.com/chriscornell
Barbara Strelar
Autor: 

Barbara Strelar

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Nakon što je svijet potresla vijest o smrti frontmena Soundgardena i Audioslavea, Chrisa Cornella, zatekla nas je još jedna loša vijest. Naime, 52-godišnji Cornell je počinio samoubojstvo, potvrdili su iz policije u Detroitu. 

Glazbenik je pronađen na podu kupaonice u MGM Grand Detroit hotelu samo nekoliko sati nakon nastupa sa Soundgardenom, a prema izvješću lokalne policije pronašao ga je kolega iz benda s nečim oko vrata, čime je zaključeno kako se Cornell objesio. 

chris2-1.jpg

Facebook.com/chriscornell, - Chris Cornell

Od ranije je poznato kako se Cornell borio s depresijom i ovisnosti o narkoticima, no usprkos tome njegova smrt je šokirala i fanove i njegovu obitelj. Osobito, jer je samo četiri sata ranije održao koncert pred mnogobrojnom publikomu Detroitu. Još uvijek se čekaju službeni nalazi mrtvozornika, ali prema trenutnom policijskom zapisniku riječ je nažalost o samoubojstvu. 

Cornell, pravog imena Christopher John Boyle, rođen je 20. srpnja 1964. u Seattleu gdje je odrastao. Kao dijete je navodno bio povučen, a u tinejdžerskim godinama se borio s tjeskobom i problemima se nosio uz pomoć glazbe. Zbog svojih problema s depresijom napušta školu i radi razne poslove kako bi preživio. Bendu The Shemps se pridružio početkom '80-ih godina, a nekoliko godina kasnije s basistom Hirom Yamamotom i gitaristom Kimom Thayilom osniva grupu Soundgarden.

Soundgarden, Alice in Chains, Nirvana i Pearl Jam smatrani su pokretačima grunge pokreta ranih devedesetih.

Chris_Cornell_11.jpg

Foto: Branko Galičić, - foto: Branko Galičić

Globalni uspjeh Cornell i dečki stekli su albumom ‘Superunknown’ 1994. koji se popeo na prvo mjesto Billboardove ljestvice, a sadrži mega popularne singlove ‘Spoonman’ i ‘Black Hole Sun’. Soundgarden je prije razlaza objavio sveukupno šest albuma.

Cornell se nije mogao udaljiti iz glazbenog svijeta te svoj glazbeni put nastavlja u grupi Audioslave. Istovremeno je radio na solo materijalima i pisao glazbu za film, među kojima je Bondova tema 'You Know My Name' te 'Live to Rise' za film 'the Avengers'.  

Chrisa su hrvatski fanovi imali priliku uživo vidjeti i poslušati u travnju 2016. godine u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, koji je rasprodao u samo tri sata. Taj nastup ušao je među najbrže rasprodane koncerte u hrvatskoj provijesti, uz rame gostovanjima U2 u Maksimiru ili Davida Gilmoura u Puli.