Hitovi devedesetih koje smo skroz krivo razumjeli

images/thumbnails/images/ANT/118825/hitovi_devedesetih-1.jpg
hitovi devedestetih
Prvi.hr
Autor: 

Prvi.hr

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Devedesete su bile plodno razdoblje za zgodne dečke i njihove boy bendove, one raščupane čudake iz zadnjih klupa i likove s irokezama. Svi su oni stvorili popularne hitove koje sigurno znate, ali nekoliko njih ne pjeva baš o onome što mislimo.

Ako ste mislili da je pjesma "One" grupe U2 ljubavna, pogriješili ste. Tema je zapravo odnos oca i sina. Naime, nakon što mu je majka umrla, 14-godišnji Bono se udaljio od oca i o tome napisao emocionalnu pjesmu.

Nirvanina "Heart Shaped Box" nije namijenjena Courtney Love, već djeci koja imaju rak. Upravo to je Kurt Cobain opisao najtužnijim što može zamisliti.

R.E.M., odnosno gitarist Peter Buck kao autor, pjesmom "The One I Love" nisu željeli probuditi romantiku. Baš suprotno, ona je zapravo antiljubavna. Buck je gotovo i odustao od pisanja jer je mislio da je previše okrutna pa ga je iznenadilo što ljudi misle da je zbilja romantična.

"Good Riddance (Time of Your Life)" grupe Green Day nije tu kako bi poželjela frendu sve najbolje. Pjesmu je Billie Joe Armstrong napisao svojoj curi koja se preselila u Ecuador, a izvor je naslova u njegovoj frustraciji.

The Red Hot Chili Peppersu  "Give It Away" nisu pjevali o seksu. Anthony je potvrdio da je riječ o njegovoj djevojci koja mu je dala svoju jaknu jer mu se sviđala. To mu je ostalo u tako lijepom sjećanju da je o tome napisao i pjesmu.

R.E.M. se zbilja često nađu na listama krivih interpretacija. Njihova pjesma "Losing my Religion" uopće nije o religiji, ako ste to slučajno pomislili. Riječ je o ljubavi, toliko jakoj ljubavi da čovjek poludi i u ljubavnom osjećaju vidi religiju.

"Waterfalls" grupe TLC nije o usporavanju prebrzoga životnog tempa, već o drogama i HIV-u. Ta je poruka jasna iz glazbenog videa, ali čini se da je s vremenom nestala.

"Barbie Girl" zapravo nije pjesma o barbikama. Šala, je, ali ne o tome kako je super biti kao Barbie. Grupa Aqua pjesmom je htjela ukazati na nestvarna očekivanja koje djevojke imaju o svom tijelu.