Tko plaća kaznu za neočišćen prilaz: Cijela zgrada ili nemarni susjed?

images/thumbnails/images/ANT/120395/buneta_cisti_snijeg-1.jpg
Antena zagreb
Marina Vraneković
Autor: 

Marina Vraneković

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Snijega nema puno, ali ima ga dovoljno da nastanu problemi među susjedima. Tko treba čistiti snijeg - mlađi ili stariji? Treba li postojati popis, ili snijeg čisti onaj tko je slobodan? Tko odgovara za neočišćen snijeg - predstavnik stanara, ili svi stanari?

Na ova pitanja odgovore je tražio Jutarnji show Antene Zagreb, a koja rješenja su najbolja u praksi, rekli su slušatelji:

Dunja - Dok nismo napravili popis, čistile smo snijeg ja i sestra, koje smo bile mlađe. mi i još dvoje troje iz ulaza, a ostali su se pravili grbavi.

Mirjana - Mi nemamo popis, imamo jednog gospodina koji nam čisti i kojeg plaćamo

Mirjana - Kod nas postoji lista od 11 do 4 mjeseca po danima i nema iznimaka što se tiče tih stvari. Služba je služba, a družba je družba. Ako se nešto nekome dogodi, onaj tko je taj dan na popisu snosit će kazne posljedice, platiti kazne i sl. 

Vesna - Čistimo svoje dvorište i ispred svog dvorišta cijelom dužinom. Svi čistimo, osim jednih susjeda koji ostave snijega do koljena. Drugi su više manje pristojni.

Tena - Na Tuškancu imamo listu, a oni koji to ne rade osobno, moraju platiti druge.

images/thumbnails/images/ANT/120395/snijeg_snijeg-1.jpg

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Svaka zgrada mora imati svog predstavnika koji će napraviti popis, ali to ne funkcionira uvijek savršeno. Potvrdila je to Mirjana, predstavnica stanara zgrade u Španskom, koja ima problema s jednim susjedima.

"Ja sam molila i prosila, borim se s tim već 7 godina. Danas ujutro kad sam išla na posao, sve je bilo zakrčeno i to samo ispred našeg ulaza, svi drugi su počistili. Ne možeš na zelenu granu s nekim ljudima".

Ronald Krajčić iz Gradskog stambeno-komunalnog gospodarstva potvrdio je za Antenu Zagreb da je predstavnik stanara taj koji daje zaduženja, a ako postoji popis, zbog neočišćenog snijega kaznit će se onaj tko je taj dan na popisu, a ne predstavnik stanara ili cijela zgrada.