Većina Hrvata za ljetovanje koristi zadnju plaću

images/thumbnails/images/ANT/108922/more1-1.jpg
pixabay.com
Barbara Strelar
Autor: 

Barbara Strelar

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Sezona godišnjih odmora je u punom jeku, a nerijetko se povlači pitanje kako građani plaćaju svoje godišnje odmore. 

Portal MojPosao proveo je istraživanje na temu 'Mogu li si Hrvati priuštiti ljetovanje?' i otkrili kako većina ispitanika, njih 45 posto, za financiranje ovogodišnjeg ljetovanja koristi zadnju plaću. 

Anketa je provedena na više od 600 ispitanika koji idu na odmor te istraženo na koji način planiraju financirati ovogodišnje ljetovanje. Većina je otkrila kako će za odlazak na more potrošiti zadnju plaću, dok neki ispitanici pritom napominju da će 'ući u minus na računu', a jedan ispitanik je pojasnio kako će za financiranje ljetovanja iskoristiti bonus koji je dobio.

Nešto manje ispitanika, njih 36 posto, ovogodišnje će ljetovanje financirati ušteđevinom.

images/thumbnails/images/ANT/108922/odmor1.jpg

pixabay.com

„Ljeto je jedini odmor koji imam stoga se pripremam cijele godine i uredno stavljam novce sa strane“, kaže jedan od ispitanika.

Najmanje ispitanika koji idu na odmor ovogodišnje će ljetovanje financirati kreditom (11 posto), odnosno regresom (8 posto).

Ispitanici pritom navode da će koristiti kartično plaćanje na 12 ili 24 rate.