Zlatni globusi: Zašto su žene bile odjevene u crno?

images/thumbnails/images/ANT/118642/golden_globes-1.jpg
instagram.com/goldenglobes
Prvi.hr
Autor: 

Prvi.hr

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Dodijeljeni su 75. Zlatni globusi. Većina okupljenih žena nosila je glamurozne haljine u crnoj boji kako bi pružile podršku i pokazale zajedništvo u problemu seksualnog zlostavljanja žena.

Nakon što su producentskog mogula Harveyja Weinsteina mnoge glumice optužile za seksualno uznemiravanje, ovo je prvi veliki događaj na kojem su mogle pokazati žensku solidarnost. Udružene pod #TimesUp pokretom odjenule su crno ne kao modni izričaj, već kao simbol.

Najveći dobitnici su "Velike male laži" s četiri nagrade, a Reese Witherspoon, producentica serije, održala je upečatljiv govor. "Žene, čujemo vas, vidimo vas i ispričat ćemo vaše priče. Zajedno smo jače", zaključila je.

Oprah Winfrey dobitnica je počasnoga Zlatnog globusa za životno djelo. "Ponosna sam na sve jake žene koje su progovorile i ispričale svoje dirljive priče. Osim toga, velika mi je čast dobiti ovu počasnu nagradu jer negdje i mene gleda neka djevojčica kako je dobivam kao prva crnkinja", rekla je Winfrey.