Rezanci s gamberima

images/thumbnails/images/ANT/65658/skampi_sa_zelenim_rezancima-1.jpg
Dino Stanin/PIXSELL
Petra Martinović
Autor: 

Petra Martinović

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.



Napravili smo gambere ili repiće kozica s rezancima  u umaku od vrhnja i bijelog vina. Sviđalo nam se... probajte i vi.

Držali smo se osnovnih postavki recepta, ali umjesto običnih rezanaca ubacili smo zelene, da bi vizualno jelo bilo efektnije.

Pripremite: 250 grama gambera

malo maslaca

4 režnja češnjaka

2 žlice maslinovog ulja i 2 žlice suncokretovog ulja

usitnjen peršin

1,5 dcl bijelog vina

2 dcl vrhnja za kuhanje

4 šake rezanaca ili zelenih rezanaca koje prije skuhajte. Odnosno skuhajte toliko koliko vam je potrebno za 2 porcije

Postupak: Gambere popržite na maslacu (negdje oko 4-5 dkg maslaca), protresite i dodajte malo vegete.

U drugi lonac ulijte oba ulja tako da se prekrije dno, dodajte usitnjen češnjak koji lagano popržite i dodajte peršin.

Nakraju dodajte gambere i promiješajte. Zalijte bijelim vinom i pustite da malo prokuha, a onda dolijte 2 dcl vrhnja za kuhanje. Nakraju dodajte skuhane rezance.

Poslužite .

Dobar tek !

 

 Izdvojeno     

 Ne propustite