Sat za planet Zemlju

images/thumbnails/images/ANT/67277/PXL_050416_12814428.jpg
Davor Puklavec/PIXSELL
Marina Vraneković
Autor: 

Marina Vraneković

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Deseti, jubilarni Sat za planet Zemlju održat će se u subotu, 25. ožujka od 20:30 do 21 sat. Svi gradovi su pozvani da u to vrijeme isključe javnu i dekorativnu rasvjetu koja osvjetljava glavne znamenitosti grada ili gradske trgove.

 

Globalna akcija Sat za planet Zemlju, u svijetu poznata kao Earth Hour, obilježit će se na svih šest kontinenata. U WWF-u vjeruju da će ove godine sudjelovati još više zemalja nego lani kada ih je bilo 178. U Hrvatskoj je u mrak utonulo 68 gradova, a održana je i velika akcija pošumljavanja Parka prirode Medvednica.  

Jedan sat koji provodimo u mraku trebao bi poslužiti kao podsjetnik da moramo osigurati održivu budućnost našeg planeta.

 

U WWF-u se nadaju da će se Eiffelovom tornju, rimskom Coloseumu ili londonskom Big Benu gašenjem javne i dekorativne rasvjete 25. ožujka od 20:30 do 21:30 sati pridružiti pulska Arena, Gradske zidine u Dubrovniku, Dioklecijanova palača i Zagrebačka katedrala.