Svi učenici šestih razreda naučit će upravljati robotima

images/thumbnails/images/ANT/65669/roboti_makers_liga-1.jpg
Dusko Jaramaz/pixsell,
Marina Vraneković
Autor: 

Marina Vraneković

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Od sljedeće školske godine svi učenici šestih razreda naučit će upravljati robotima. Croatian Makers liga uspjela je pomoću donacija građana prikupiti 300 tisuća dolara za BBC micro:bit tehnologiju. Ideju su dobili po uzoru na britanske škole koje se prve krenule s ovom inicijativom.

"BBC Micro:bit je napravljen s u suradnji s BBC-jem, Amazonom, Samsungom i još nekim drugim velikim firmama, koje su napravile mali i relativno jeftin uređaj, ali na kojem će djeca moći jako puno naučiti o programiranju, codingu, automatizaciji i sl.", objasnila je Rujana Bakić, jedna od inicijatorica ovoga projekta. Cilj im je potaknuti interes za informatičke tehnologije i programiranje kod djece

"Naša je želja postići da jedan razred na nivou Hrvatske, što je oko 40 tisuća djece, dobije micro:bit u ruke da bi, naravno, sljedeća generacija nasljedila te uređaje, ili čak ako bude moguće, da se kupuju novi", dodaje BakićNadaju se da će važnost projekta prepoznati država koja bi u budućnosti trebala sama nastaviti ovaj projekt.