Trešnja započinje novu kazališnu sezonu

images/thumbnails/images/ANT/110966/tresnja-1.jpg
foto: Daniel Kasap/PIXSELL
Barbara Strelar
Autor: 

Barbara Strelar

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Gradsko kazalište Trešnja obilježit će novu kazališnu sezonu s tri premijere i obnovom mjuzikla za najmlađu publiku. 

„I u ovoj sezoni pripremamo predstave koje publika voli te nastavljamo s programom Četvrtak u Trešnji koji je započet prošle godine, a namijenjen je afirmaciji mladih umjetnika. Planiramo uvesti i večernje termine za odrasliju dječju publiku, a tijekom praznika ćemo organizirati zanimljive i edukativne radionice. Djeca trebaju mjesto na kojem mogu provesti praznika pa ćemo im to i omogućiti“, otkrila je ravnateljica Višnja Babić. 

Prvu premijeru 'Snježnu kraljicu' Hansa Christiana Andersena moći ćete pogledati 27. listopada, kada će Trešnjin ansambl vaše klince odvesti u začarani, ledeni svijet. 'Maša i Božić', autorice Sanje Pilić, zabavljat će vaše najmanje u prosincu, kada će cijeli grad i kazalište biti u blagdanskom duhu.  

Na proljeće očekuje nas premijera predstave koja će kod djece potaknuti kritičko promišljanje, a riječ je o 'Tajnom dvorcu strave Alfreda Hitchcocka'. Radnja predstave odvija se u sedamdesetima godinama prošlog stoljeća, a glavni protagonisti su trojica dječaka koji sebe nazivaju detektivima.

Uz ove novosti, kazalište je najavilo i obnovu uspješnog dječjeg mjuzikla 'I opet...Miffy' namijenjenog najmlađoj kazališnoj publici. Predstava je nastavak dječjeg mjuzikla Miffy koji je nastao prema istoimenim slikovnicama nizozemske ikone književnosti za djecu Dicka Brune. 

 

 

 Ne propustite    

 Izdvojeno