Facebook u probni rad pustio Messenger Kids

images/thumbnails/images/ANT/116850/Pixabay-1.jpg
Dijete i tablet
Petra Martinović
Autor: 

Petra Martinović

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Po pisanju Bug-a Facebook je u probni rad pustio novu aplikaciju Messenger Kids namijenjenu djeci mlađoj od 13 godina kojoj po pravilima te tvrtke nije dozvoljeno otvoriti Facebook račun. Tako su i djeca dobila mogućnost legalno pristupiti nekim dijelovima.

Messenger Kids je mobilna aplikacija za dopisivanje na osnovi Messengera. Osnovno je da je cijela aplikacija napravljena uz suglasnost roditelja te da se aplikacija izradila prema njihovim željama i uputama. Za aplikaciju su uzeti u obzir i savjeti stručnjaka za razvoj djece, sigurnost na internetu, dječje medije i tehnologiju.

Račun će na ovoj aplikaciji u ime djece moći otvoriti roditelji, koji će biti odgovorni i za odobravanje svih kontakata s kojima će se djeca dopisivati.

Messenger Kids imat će mogućnosti dopisivanja, slanja slika i videa, te posebne efekte primjerene djeci. Primjerena dječjoj dobi bit će i posebno odabrana kolekcija animacija, okvira, stickera i ostalih alata.

Za sada je Messenger Kids dostupan samo u za iOS u SAD-u, a uskoro bi trebao stići i na Google Play te Amazonove tablete.

O dostupnosti u ostatku svijeta zasad se ne govori.