‘Gogoro‘ pametni električni skuter

images/thumbnails/images/ANT/67594/88-1.jpg
Gogoro, - Gogoro električni skuter
Antena Zagreb
Autor: 

Antena Zagreb

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Gogoro je tajvanska tvrtka koja razvija i prodaje električne skutere i zamjenjive baterije. Tvrtka širi svoju ponudu skutera, od 1. travnja na ulicama Berlina bit će 1000 dostupnih skutera.

Program dijeljenja skutera započeo je prošle godine. Za cijeli dan korištenja skutera platiti će te 20 eura, a za 30 minuta vožnje samo 3 eura. Ovaj poslovni model u Berlinu razlikuje se od toga kako tvrtka posluje u Tajvanu, ljudi tamo moraju kupiti električni skuter za oko 4000 dolara i platiti članarinu za korištenje bilo koje od  220 stanica za zamjenu baterija. U Berlinu nema stanica za zamjenu baterija , već će postojati zaposleni koji će mijenjati baterije iz parkiranih skutera.

2_gorogo.jpg

Gogoro, - Gogoro električni skuter

Skuter postiže maksimalnu brzinu od 60 milja što je skoro 100 kilometara na sat. Gogoro je predstavljen na CES-u 2015 godine, a u prodaji se našao samo na Tajvanu. Verzija Gogoro skutera koji će se naći na Berlinskim cestama može postići brzinu od 27 milja što je malo više od 40 kilometara na sat.

Gogoro posjeduje opciju zamjene baterija, što bi trebalo koristiti vozačima jer su baterije lako zamjenjive. Iz Gogoro kažu da vozači u Tajvanu dnevno zamjene 12.000 baterija na 300 stanica za punjenje.

Između volana postoji digitalna ploča s instrumentima koja slikovito prikazuje statistiku vožnje.

gorogo.jpg

Gogoro, - Kontrolni ekran

Gogoro aplikacija može se koristiti za programiranje prilagođenih svjetlosnih efekata za farove i svjetla. Na primjer, možete napraviti da svjetla trepere kada pokrenete svoj skuter. Korisnici u Berlinu svoj skuter mogu naručiti, rezervirati i platiti putem aplikacije, te također mogu pratiti napunjenost baterije ili pronaći parking.

44.jpg

Gogoro, - Aplikacija za Gogoro skuter

Iako je Berlin prvo mjesto izvan Tajvana gdje postoji Gogoro razmjena skutera, tvrtka planira proširiti svoju ponudu na više zemalja.