Dječak nije htio više čekati

images/thumbnails/images/ANT/120403/rodila_bebu-1.jpg
screenshot/Facebook
Marina Vraneković
Autor: 

Marina Vraneković

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Jes Hogan čekala je svoje šesto dijete, bila je to njezina najlakša trudnoća do sad, sve je prolazilo u najboljem redu i odlučila je da će angažirati fotografkinju Tammy Karin, kako bi napravila umjetničke fotografije s poroda.

Kad je osjetila trudove na razmaku od tri minute, Tammy je s mužem otišla do bolnice, gdje su joj rekli da je otvorena četiri centimetara i da do poroda ima još dosta vremena. Neko vrijeme je sjedila u kadi, skakala na lopti, a onda je odlučila da će ispuniti svoju želju i trudove izdržati u vlastitom domu. Sa suprgom je napustila bolnicu, vratila se svojim kćerima, kupala se u bazenu i čekala prirodan porod. To je trajalo nekoliko dana i bila je sretna što nije dopustila nikakve medicinske intervencija na ovom porodu. No kad su se jedne noći trudovi ponovno pojačali i kad je puknuo vodenjak Tammy je osjetila strah da neće stići do bolnice.

Uslijedila je jurnjava do rodilišta, prolasci korz crveno na semaforu, snažni trudovi i njeno vrištanje da beba stiže. U međuvremenu je do bolnice stigla i njena prijateljica, fotografkinja.

"Kad smo ušli kroz vrata, sjećam se da sam rekla 'o Bože, on je tu'. Krenula sam skidati hlače jer sam osjećala da mi tijelo istiskuje bebinu glavu. Posegnula sam rukom prema dolje i osjetila njegovu glavu, pogledala sam supruga i rekla mu 'Travis, ulovi ga!'. 

U tom trenutku situaciju su primjetile i medicinske sestre, a cijelo to vrijeme svoj fotoaparat već držala Tammy. 

Fotografije rođenja malenog Maxwella Alexandera sada su postale internetski hit, a mama Jes ispunila je svoju želju o prirodnom porodu i posebnim fotografijama rođenja njenog sina.