BAFTA: La La Land proglašen najboljim filmom

images/thumbnails/images/ANT/65342/lalaland-1.jpg
Facebook.com/lalaland, - La La Land
Barbara Strelar
Autor: 

Barbara Strelar

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Mjuzikl 'La La Land' proglašen je najboljim filmom na dodjeli BAFTA nagrada. Po svemu sudeći 'La La Land' će biti film godine, jer osim što se kritičarima uvukao pod kožu gledateljima, zahvaljujući kojima je već zaradio više od 270 milijuna dolara.

Dok su neki smatrali kako je vrijeme mjuzikla prošlo, ovaj film pokazao je upravo suprotno. Ranije je osvojio čak sedam Zlatnih globusa, a dobio je čak 14 nominacija za Oscara, čija dodjela će se održati 26. veljače u kazalištu Dolby u Los Angelesu, a sada se okitio i s tri BAFTA nagrade, onom za najbolji film, najbolju režiju i najbolju glavnu glumicu (Emma Stone)

Nagrada Britanske akademije za najboljeg glumca pripala je Caseyju Afflecku za ulogu u drami "Manchester pored mora".

Nagrada za najbolju žensku sporednu ulogu dobila je Viola Davis u drami "Fences" u režiji Denzela Washingtona, a za najbolju mušku sporednu ulogu proglašen je Dev Patel u filmu "Lav". 

BAFTA-u za najbolje adaptirani scenarij dobio je Luke Davies za film "Lav". Najbolji dokumentarni film je "13th" Ave DuVernay.

Najbolji animirani film je "Kubo i čarobni mač", redatelja Travisa Knighta.

Najbolji britanski film je "Ja, Daniel Blake" Kena Loacha. Najbolji strani film "Saulov sin" mađarskog redatelja Laszla Nemesa.