Prva kino najava o Slender manu - liku zbog kojeg se događaju stvarni zločini

images/thumbnails/images/ANT/118635/slender_man-1.jpg
Prvi.hr
Autor: 

Prvi.hr

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Dok su prije roditelji plašili svoju djecu da će im doći "Baba Roga" ako ne budu dobri, danas se za to brine Internet. Na raznim stranicama, među kojima je i Creepypasta, mogu se naći horor priče i ideje o fiktivnim likovima, među kojima je još od 2009. godine najutjecajniji Slender Man.

On je visoka, bijela, mršava pojava bez lica, a povezuje se s misterioznim nestancima, žrtvovanjima i stradavanjima. Zbog njegove popularnosti, snimljen je i film koji u hrvatska kina stiže na proljeće, a u glavnim ulogama su Jaz Sinclair, Joey King, Julia Goldani Telles, Annalise Basso, Javier Botet...

Inače, Slender man je dobio žrtvu i u stvarnom životu. U petom mjesecu 2014. godine, 12-godišnje djevojčice, Morgan Geyser i Anissa Weier, izbole su svoju prijateljicu iz razreda, jer su bile uvjerene da to želi Slender Man. Njihova žrtva je srećom preživjela, a one su tvrdile da su djevojčicu htjele ubiti, jer bi se inače Slender Man osvetio njihovim obiteljima. 

O ovom slučaju snimljen je i dokumentarac "Beware the Slenderman" koji se prikazuje na HBO-u.