Westworld 2: apokalipsa robota se vraća

images/thumbnails/images/ANT/108048/westworld-1.jpg
facebook.com/WestworldHBO
Barbara Strelar
Autor: 

Barbara Strelar

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Ovog vikenda u San Diegu održan je Comic-con na kojem su predstavljene razne najave novih fimova i TV serija, među kojima je i ona za drugu sezonu serije Westworld.

Prva sezona oduševila je gledatelje, ali i kritiku što je ovoj znanstveno-fantastičnoj seriji donijelo čak 22 nominacije na ovogodišnjoj dodjeli nagrade Emmy. Među njima su svih pet glavnih kategorija za dramu, uključujući i onu za najbolju dramsku seriju.

Serija Westworld svojevrsna je slobodna interpretacija Crichtonovog ZF klasika iz sedamdesetih i radnja serije vrti se oko tematskog parka naseljenog umjetnim bićima i posjetiteljima koji u njemu mogu biti što god požele. Sam park je pod budnim okom njegovih operatera, koji se brinu o sadržaju, domaćinima, planu, programu i paze da sve funkcionira kako bi i trebalo. Pod scenarističkim perima Jonathana Nolana i njegove žene, Lise Joy, Westworld istražuje pitanja kojima se čovjek oduvijek bavio. Tko smo mi, odakle dolazimo i zašto smo ovdje; gdje idemo i želimo li stvarno znati odgovore ako do njih ikad i dođemo.

Sudeći prema traileru nova sezona će biti još bolja te uključivati više akcije, smaknuća i sukoba, a možemo ju očekivati tijekom 2018. godine.