Dubioza Kolektiv predstavila svoj prvi dokumentarni film

images/thumbnails/images/ANT/120419/_MG_7527-1.jpg
Dubioza Kolektiv na Anteni Zagreb
Marina Vraneković
Autor: 

Marina Vraneković

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Nakon 15 godina na glazbenoj sceni, Dubioza Kolektiv odlučila je predstaviti svoj prvi dokumentarni film. 

"Film je jednim dijelom direktno vezan za nastajanje i snimanje novog albuma koji se zove 'Pjesmice za djecu i odrasle', pa je nekako bilo logično da se film zove 'Film za djecu i odrasle'. Za sve one koji su mlađi od 12 godina, želimo reći da film ne spada pod 'roditeljsku pažnju', tako da ga mogu slobodno gledati. I po dva, tri puta ako hoće", izjavili su u svom stilu članovi Dubioze.

Osim dokumentarnih snimki rada u studiju, donosi i biografske arhivske snimke članova Dubioze, iz kojih se saznaje i kako je sama Dubioza nastala, kako su se članovi sadašnje postave benda spojili, te kako su im se putovi počeli isprepletati i prije službenog nastanka.

Želja je bila pokazati i kako Dubioza Kolektiv funkcionira te kompletan sistem njihovog rada koji je baziran na principu 'uradi sam'.

Režiju filma potpisuje Midhat Mujkić, montažer, fotograf i redatelj koji je radio na filmovima „10 minuta“ i „Belvedere“ Ahmeda Imamovića, „Sevdah za Karima“ Jasmina Durakovića, te na filmovima Pjera Žalice i Srđana Vuletića.

 

 

 Ne propustite    

 Izdvojeno