Grammy 2017.: Adele pobjednica večeri

images/thumbnails/images/ANT/65326/adele-1.jpg
Facebook.com/adele
Barbara Strelar
Autor: 

Barbara Strelar

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.U Los Angelesu je održana 59. dodjela glazbene nagrade Grammy, a pobjednica večeri je britanska diva Adele s čak pet osvojenih kipića. 

Pjevačica je osvojila sve nagrade za koje je bila nominirana, točnije nagradu u kategoriji za najbolju pjesmu, za album godine, najbolji pop vokalni album, najbolju snimku te najbolja pop solo izvedba. Prilikom uručenja nagrade za album godine, u svom govoru je istaknula kako je po njezinom mišljenju nagradu trebala dobiti Beyonce

'Umjetnica mog života je Beyonce', pojasnila je Adele, koja je veliki fan kolegice te dodala 'Obožavam te (Beyonce) i želim da mi budeš mama'. 

Iako nije dobila nagradu na album godine, Beyoncein 'Lemonade' je dobio kipić za najbolji album suvremene urbane glazbe. No, nagrade i nominacije su pale u drugi plan nakon što se na pozornici pojavila Beyonce, kojoj je ovo bilo prvo pojavljivanje u javnosti s trudničkim trbuhom, nakon vijesti da nosi blizance. 

'Blackstar' Davida Bowieja proglašen je najboljom rock pjesmom, a posthumno su mu uručene čak četiri nagrade. 

Popis svih kategorija i dobitnika pogledajte ovdje