Hoćemo li vodu u budućnosti ovako konzumirati?

images/thumbnails/images/ANT/69642/voda1-1.jpg
Facebook.com/oohowater, - Voda u jestivoj ambalaži
Barbara Strelar
Autor: 

Barbara Strelar

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Mladi britanski inovatori odlučili su se pozabaviti ekološkim problemom plastičnih boca iz kojih pijemo vodu, tako što su napravili jestivu ambalažu u obliku vodenih balona. 

Problem razgradnje plastičnih boca u prirodi mnogo je kompleksniji nego što se svima nama možda čini, te iako smo svjesni kako plastika nije dobra za okoliš rijetko provodimo mnogo vremena razmišljajući o tome. Ovaj problem zabrinuo je ove mlade inovatore te su odlučili promijeniti situaciju. Pokrenuli su startup projekt "Skipping Rocks Lab" koji je nedavno započeo kampanju skupljanja sredstva za masovnu proizvodnju jestivih vodenih balona.

voda12.jpg

Facebook.com/oohowater, - Voda u jestivoj ambalaži

Naime, radi se o novom načinu konzumacije vode, zahvaljujući kojem nema potrebe za plastičnim bocama. Iako se na prvi pogled ovakav način unosa tekućine čini smiješan ili neozbiljan, riječ je o potencijalno sjajnoj inovaciji. Voda se nalazi u jestivoj membrani načinjenoj od prirodnog ekstrakta algi koji već sam po sebi ima blagotvorno djelovanje na naš organizam. U samo tri dana projekt je prikupio više od milijun dolara te se ovaj tim može baciti na posao, kako bi ostvario svoj cilj - svijet bez plastike.