Jumanji zavladao kinima i svrgnuo s trona Posljednjeg Jedija

images/thumbnails/images/ANT/118443/jumanji_jumanji-1.jpg
foto: Continental film
Marina Vraneković
Autor: 

Marina Vraneković

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Dwayne Johnoson apsolutni je vladar hrvatskih i svjetskih kino dvorana. Jumanji: Dobrodošli u džunglu ponavlja uspjeh iz 1995., a ujedno je i posveta preminulom Robinu Williamsu, glavnom glumcu originala.

U prvih tjedan dana prikazivanja pogledalo ga je preko 34 tisuće gledatelja u hrvatskim kinima pa je tako gledaniji od Posljednjeg Jedija, Ferdinanda i Najvećeg showmana. U Americi je pak dosad zaradio preko 185 milijuna dolara, a to znači da bi mogao dobiti i nastavak.

Johnson je želio učiniti sve kako bi film bio dostojan prethodnika, a sudeći prema kritici i zaradi, očekivanja su uglavnom ispunjena jer ga i publika i kritičari ocjenjuju solidnim ocjenama. Osim radnje, hvaljena je i glumačka ekipa koju, osim Johnsona, čine i Kevin Hart te Jack Black.

Film je zapravo nastavak prethodnika u kojem je svijet Jumanjija došao u stvarnost. Ovaj put likovi u tijelima avatara odlaze u Jumanji svijet pa tako Jack Black u tijelu debeljuškastoga srednjovječnog muškarca zapravo predstavlja - umišljenu srednjoškolku.