Pustite djecu na kišu i blato!

images/thumbnails/images/ANT/69470/djeca_kisa_blato-1.jpg
Pixabay/Ilustracija
Marina Vraneković
Autor: 

Marina Vraneković

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Kad počnu prve kapi kiše, roditelji obično odvuku djecu s igrališta, ali moderne struje odgoja sve više naglašavaju: pustite djecu da trče po kiši, skaču u blatne lokvice i igraju se vani po kiši, vjetru i hladnoći.

Stranica TreeHugger.com prenosi podatak da su djeca manje na otvorenom nego zatvorenici u SAD-u! Oni imaju obvezu svaki dan biti vani po dva sata, a 50% djece širom svijeta vani provodi manje od jednog sata na dan!

I Huffington Post nedavno je objavio sličan članak prema kojem su djeca vani samo pola od vremena što su ih njihovi roditelji provodili. Današnja djeca su vani  jedva četiri sata tjedno, u odnosu na 8,2 sata koliko su se na otvorenom zabavljali njihovi roditelji.  Stručnjaci su donijeli zaključak da na taj način stvaramo asocijalnu, nemaštovitu i nekativnu generaciju

Zato, kad počne proljetna kiša, obucite ima bate i kabanicu i zabavljajte se vani. Zabavno je, a blatna odjeća će se ionako oprati!

 

 

 Ne propustite    

 Izdvojeno