Stiže novi nastavak filmskog hita ‘Matrix‘?

images/thumbnails/images/ANT/67419/matrix-1.jpg
Facebook.com/thematrixmovie, - The Matrix
Barbara Strelar
Autor: 

Barbara Strelar

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Studio Warner Bros. navodno planira rad na novom nastavku 'Matrixa', koji je svojevremeno revolucionirao filmsku industriju. 

Prema navodima The Hollywood Reportera, studio trenutno pregovara sa scenaristom Zakom Pennom, koji se proslavio scenarijima za Avengerse, Elektru i X-mene, o radu na novom nastavku 'Matrixa'. Naime, još uvijek nije poznato što o svemu misle braća Wachowski, zaslužni za režiju originalnih filmova, a izvori pretpostavljaju kako studio Warner Bros. neće krenuti s projektom bez njihovog odobrenja.

Glumac Keanu Reeves, koji je utjelovio legendarnog Nea, indirektno je ranije natuknuo kako bi volio ponovno utjeloviti taj lik, ako se na projekt vrate braća Wachowski. Međutim, prema riječima izvora, studio od braće želi samo njihov 'blagoslov' o preuzimanju prava na franšizu, kako bi novi projekt odradili s novim redateljem i glumačkom ekipom. 

Datum početka snimanja novog filma još uvijek je nepoznat i postoji mogućnost da svi planovi o remake-u padnu u vodu. 

via GIPHY

Prvi nastavak trilogije Matrix izašao je 1999.godine, nakon čega filmska industrija i SF filmovi više nisu bili isti. Slijedeća dva nastavka od gledatelja nisu dobila tolike riječi hvale, ali trilogija je svejedno privukla vojsku fanova. 

Još uvijek je prerano za ikakve zaključke, ali ako se Warner Bros. odluči napraviti novi nastavak, nadamo se kako će u to biti uključena originalna filmska ekipa.