YouTube kaznio Logana Paula zbog objave videa sa scenama samoubojstva

images/thumbnails/images/ANT/118836/suicide_video-1.jpg
youtube/screenshot
Marina Vraneković
Autor: 

Marina Vraneković

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.YouTube je kaznio 22-godišnjeg Logana Paula zbog videa snimljenog u Japanu, a u kojem se vidi tijelo muškarca koji se objesio.

Paul je video objavio 31. prosinca 2017. Ideja mu je bila s prijateljima prenoćiti u japanskoj šumi koju zovu još i "Šuma samoubojstava". Stotinjak metara od parkirališta, oni su zaista naletjeli na scenu samoubojstva. Nakon očiglednog šoka i pozivanja policije, Logan i ekipa šalili su se zbog nevjerojatnog spleta okolnosti. Na kraju videa Logan je namonitirao i upozorenje da samoubojstvo nije šala te da mentalne bolesti i depresiju treba liječiti. Poručio je svim svojim fanovima da izlaza uvijek ima.

To ipak nije bilo dovoljno. Nakon objave videa (u kojem je zamagljeno lice obješenog muškarca) uslijedile su lavine zgražanja i napada zbog neprimjerenog sadržaja.

Iako je Paul Logan izbrisao sporni video i objavio novi s isprikom i kajanjem, YouTube je maknuo Logana iz programa Google Preferred YouTube, na kojem oglašivači plaćaju 5% najuspješnijih YouTubera. Također, YouTube je stavio na čekanje nove projekte koje je imao s Paulom.

Logan Paul je 2016. godine bio četvrti najplaćeniji YouTuber, a u ovom trenutku ima 15 milijuna pretplatnika i više od 3 milijarde ukupnih pregleda. 

Ipak, Logan će i dalje moći zarađivati na svojim videima, jer mu kanal nije ugašen. Pitanje je samo koliko će mu još sponzora otkazati suradnju. 

 

 

 Ne propustite    

 Izdvojeno