Europski tjedan sporta

images/thumbnails/images/ANT/71707/PXL_170517_16630092.jpg
Photo: Igor Soban/PIXSELL
Media servis
Autor: 

Media servis

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


 


Uz moto #BeActive na zagrebačkom Jarunu je najavljen treći po redu Europski tjedan sporta, kojeg od 23. do 30. rujna ove godine organizira Središnji državni ured za šport.

 

Upravo na Jarunu bit će središnje događanje Europskog tjedna sporta, a tijekom cijelog tjedna u gradovima diljem Hrvatske održavat će se velik broj sportsko-edukativnih aktivnosti s namjerom da se građane svih dobnih skupina i tjelesnih mogućnosti potakne na aktivniji i zdraviji život.

Inicijativu je pokrenula Europska komisija kao odgovor na loše statistike o tjelesnoj aktivnosti građana Europske unije, u kojima su Hrvati, na žalost, pri dnu ljestvice. Stoga je cilj projekta podići svijest o važnosti sporta, skrenuti pozornost na pozitivan učinak kojeg ima na zdravlje i socijalnu uključenost svakog pojedinca te potaknuti što veći broj njih da unaprijedi svoje navike kretanja.

Na Jarunu će po uzoru na sportsko selo biti postavljeni sportski tereni i posebne zone kako bi se građanima svih dobnih skupina pružila mogućnost da se okušaju u tradicionalnim i netradicionalnim sportovima, upoznaju s ponudom sportskih klubova i fitness centara i saznaju više o važnosti zdrave prehrane.

Posebni programi bit će organizirani u školama, kao i u tvrtkama diljem Hrvatske s ciljem skretanja pozornosti na važnost rekreacije i relaksacije na radnome mjestu.