Festival svjetla: Zagreb će ponovno vidjeti Gornjogradske vinograde

images/thumbnails/images/ANT/122219/festival_svjetla2-1.jpg
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Prvi.hr
Autor: 

Prvi.hr

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.U sklopu programa Festivala svjetla u Zagrebu biti će postavljene atraktivne instalacije na nekoliko lokacija na Gornjem gradu i prilazima zagrebačkoj povijesnoj jezgri. Kraljevi ulice u suradnji sa tvrtkom Vinolog iz Zagreba će podno kultnog Strossmartra, točnije u Art parku, postaviti svjetlosnu instalaciju „Gornjogradski vinograd“.

Instalacijom u sklopu Festivala svjetla na atraktivan se način sljubljuje dio zagrebačke povijesti, jer su nekada obronci prema Gornjem gradu bili vinogradi, kao i sadašnjeg vremena u kojem se oblikuje suvremeni Zagreb.

Svi posjetitelji Festivala svjetla će prilikom dolaska na Strossmayerovo šetalište najprije naići na malu i lijepo uređenu vinsku kućicu u kojoj će biti zastupljena vina desetak domaćih i jednog stranog vinara, točnije vina koja gotovo 200 godina proizvodi obitelj Bocelli. Ova vrhunska talijanska vina proslavila su obitelj Bocelli mnogo prije nego je čuveni talijanski pjevač, producent i tekstopisac Andrea Bocceli postao svjetski poznata zvijezda. Upravo Andrea Bocelli i njegov brat Alberto svojim potpisima na etiketama njihovih vrhunskih vina potvrđuju kako se umjetnost i vino sjajno sljubljuju.

Dolaskom na Strossmartre posjetitelji Festivala svjetla na najbolji će način doživjeti „Gornjogradski vinograd“ i uz pogled na Donji grad uživati u vrhunskim vinima po promotivnim cijenama. Vinska kućica radit će svaki dan od 17:00 do 24:00 sata, a u subotu i nedjelju već u podne će uz glazbu biti održani „Dani otvorenih butelja“.

images/thumbnails/images/ANT/122219/festival_svjetla.jpg

festival svjetla