Izložba ‘O životinjama i ljudima‘

images/thumbnails/images/ANT/69825/pas1.jpg
Pixabay.com
Barbara Strelar
Autor: 

Barbara Strelar

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Povodom Dana planeta Zemlje u Etnografskim muzejom se 22. travnja u 12 sati otvara izložba „O životinjama i ljudima”.

Posjetitelji će moći razgledati izložbu, uživati u veganskim zalogajima i nastupu etnoumjetnice Lidije Bajuk, a na štandu Prijatelja životinja potpisati aktualne peticije i opskrbiti se edukativnim materijalima. U prvi hrvatski Muzej – prijatelj životinja dobrodošli su i kućni ljubimci. Izložba će biti otvorena do 12. studenoga.

22. travnja u više od 150 zemalja diljem svijeta ukazuje se na alarmantnu situaciju na Zemlji, pri čemu zagađenju planeta, uništavanju okoliša i klimatskim promjenama najviše pridonosi uzgoj životinja za hranu. Svaki pojedinac može vrlo jednostavno, izborom veganske prehrane, prestati financirati industrije koje razaraju planet i pridonijeti očuvanju okoliša.

Namjera izložbe je i da se potakne prevladavanje uobičajenih shvaćanja da su životinje tek biološki objekti i da se osvijesti činjenica o povezanosti ljudi, životinja i prirode na ekološkoj, etičkoj i duhovnoj razini. Uz izložbu će, stoga, biti organiziran niz popratnih edukativnih i znanstveno-popularnih programa namijenjenih najširoj javnosti svih životnih dobi.