Ovog vikenda počinje ‘Zagrebački vremeplov‘

images/thumbnails/images/ANT/69879/PXL_280913_6710908-1.jpg
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Barbara Strelar
Autor: 

Barbara Strelar

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Trgovi i ulice središta grada, kao i park Maksimir od ovog vikenda pa sve do 1. listopada, opet će biti mjesto glazbenih, plesnih i raznih drugih događanja koja se odvijaju već 10. godinu za redom. 

„Zagrebački vremeplov“ objedinjuje čak osam događanja, koji se od Gornjeg grada, Kaptola preko Dolca i Tkalčićeve ulice do Trga bana Josipa Jelačića ili parkova Zrinjevac i Maksimir, održavaju svakog vikenda te dočaravaju običaje iz prošlosti Zagreba i njegove okolice. Posebno zanimljivi su susreti s kumicama u tradicionlanim nošnjama na tržnici Dolac, koje svakog petka i subote kod spomenika kumici nude autohtone proizvode ovoga kraja.

Ovu sezonu Zagrebačkog vremeplova otvorit će Promenadni koncert na Zrinjevcu u subotu u 11 sati, a ljubitelji valcera, evergeena i serenada moći će dalje uživati u navedenim koncertima svake subote tijekom kolovoza. Vikendima u prijepodnevnim satima moći ćete uživati u zvucima starogradskih i ljubavnih pjesama uličnih svirača na trgovima i ulicama Gornjega grada, a na raznim lokacijama u centru pjesmom će vas dočekati KUD-ovi koji predstavljaju Folkornu scenu.

PXL_120915_11589989-1.jpg

Photo: Anto Magzan/PIXSELL

U društvu kostimiranih likova iz zagrebačke povijesti moći ćete prošetati po Gornjem gradu, svake subote i nedjelje od 17 do 20 sati, a neke od njih susrest ćete i na Trgu bana Jelačića subotama od 10 do 13 sati. Time, naravno, ne završava priča o Zagrebačkom vremeplovu, jer tu su još Smjena straže Počasne satnije Kravat pukovnije, Promenadni koncerti u Parku Maksimir, a u ljetnim mjesecima Tkalčijana te Plesne večeri.

Sva događanja u sklopu Zagrebačkog vremeplova su besplatna, a kompletan program dostupan je putem ovog linka