Radionica za roditelje o odgovornom korištenju interneta kod djece

images/thumbnails/images/ANT/121229/dijete_internet_kompjuter-1.jpg
Prvi.hr
Autor: 

Prvi.hr

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.U dječjem vrtiću Čigra na Radničkoj cesti 50 u Zagrebu u utorak, 27. veljače, s početkom u 17 sati održat će se besplatna radionica za roditelje djece predškolske i mlađe školske dobi 'Razmisli pa klikni ide u vrtić'.

Dio je to istoimenog projekta koji vodi udruga Roditelji u akciji (Roda) kako bi roditeljima pomogla u odgoju djece za digitalno doba.

Na Rodinoj će radionici roditelji naučiti kako kod djece izgraditi svijest o opasnostima na internetu te ih podučiti kako da pri njegovu korištenju budu odgovorni i sigurni.

Pri upoznavanju djeteta s računalima i mobilnim uređajima roditeljima se preporučuje korištenje kvalitetnih, obrazovnih sadržaja.  Roditelji trebaju obratiti pažnju na računalne programe i aplikacije kojima se dijete koristi. 

Na edukaciji će roditelji doznati kako s djetetom graditi atmosferu povjerenja. Upravo je to neophodno kako bi dijete na najbolji način bilo zaštićeno u digitalnom, ali i stvarnom okruženju.

U Rodi ističu kako odgovorno odgajanje djeteta nije lako, a moderne tehnologije taj posao čine još složenijim.

Na radionicu mogu doći svi zainteresirani roditelji, ali se mole predbilježbe putem e-adrese Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..