Svečano otvorenje Noći knjige 2017.

images/thumbnails/images/ANT/69805/PXL_240117_15376365.jpg
 Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Barbara Strelar
Autor: 

Barbara Strelar

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.U petak, 21. travnja, s početkom u 12 sati, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu bit će svečano otvorena Noć knjige, manifestacija koja u središte svojega interesa stavlja knjigu, čitanje i čitatelja, nastojeći barem na trenutak skrenuti pozornost na ljepotu i značenje pisane riječi, čaroliju ukoričenih svjetova i radost njihova upoznavanja.

Na svečanom otvorenju bit će predstavljeni najnoviji rezultati istraživanja tržišta knjiga u Hrvatskoj, zahvaljujući kojem ćemo saznati koliko knjiga godišnje Hrvati pročitaju, koliko posuđuju i kupuju knjige te zanimaju li ih one uopće.

thumbnail_noc_knjige_2017_e_pozivnica.jpg

Promo/nsk, - Noć knjige 2017.

Kada je riječ o poticanju čitanja, primjere dobre prakse predstavit će Hrvatsko čitateljsko društvo, čiji je „Čitalački program za roditelje i djecu u kaznionicama“ nedavno osvojio Nagradu za inovativnu promociju čitanja u Europi 2017., koju dodjeljuje najveća svjetska organizacija za promicanje pismenosti ILA – International LiteracyAssociation. Svoje djelovanje predstavit će i Udruga za promicanje potreba i djece i mladih Smiješak za sve, koja u suradnji s udrugom Portić organizira i provodi projekt „Pripovjedač/ica priča za laku noć u Dječjoj bolnici Srebrnjak“ u Zagrebu i na pedijatrijskom odjelu KBC-a Sestre milosrdnice.

Noć knjige 2017. organizira se šestu godinu zaredom, a ovoga puta trajat će od 21. do 24. travnja. Najdulja kulturna noć u Hrvatskoj obilježit će se u čak 234 grada i mjesta širom zemlje, a više od 500 sudionika njezinim je povodom priredilo čak 1050 različitih programa i prodajnih akcija.