Zagreb dobiva muzej 80-ih!

images/thumbnails/images/ANT/116901/muzej_osamdesete-1.jpg
facebook.com/zagreb80
Marina Vraneković
Autor: 

Marina Vraneković

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Dobre stare 80-e godine, kojih se volimo prisjećati s nostalgijom, uskoro dobivaju svoj muzej u Zagrebu! U ponedjeljak, 11. prosinca otvorit će se Zagreb 80's Museum na adresi Radićevoj 34. Bit će interaktivan i prikazivat će kako je u tom razdoblju izgledao život jedne tipične zagrebačke obitelji

"Radi se o zagrebačkom stanu dobrostojeće obitelji i kako je živjela 80-ih godina. To je klasični dnevni boravak, kuhinja, bit će kompletni vozni park, od malih nogu pa do fićeka koji je isto unutra, klasična radna soba i spavaća soba", objasnila je Anastasia Knežević.

Neće biti vodiča, niti ograda, predmeti neće biti sakriveni ispod stakla, već će se slobodno moći dirati.

"Muzej će biti kompletno interaktivan. Sve predmete koji se nalaze unutra moći ćete dotaknuti, okinuti selfije, fotografije, sjedati na namještaj, listati albume, preslušati stare ploče, pogledati porculansko suđe, otvarati sve elemente..."

U jednoj prostoriji bit će i igraonica gdje ćete moći igrati stare igrice na Commodoreu 64, a muzej će nuditi i originalne suvenire poput mini Zastave 750 i erotskog retro kalendara. Muzej će raditi od 10 ujutro do 10 navečer. Ulaznice će koštati 40 kuna, dok će studenti i umirovljenici plaćati 30 kuna.