ZFF gostuje na Tuškancu

images/thumbnails/images/ANT/107425/PXL_050714_8178219.jpg
foto: Nina Djurdjevic/PIXSELL
Barbara Strelar
Autor: 

Barbara Strelar

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Dok iščekujemo nadolazeće izdanje ZFF-a, koje će se održati u studenom, od 17. srpnja do nedjelje, 23. srpnja na Ljetnoj pozornici Tuškanac gostuje Zagreb Film Festival. 

Program gostujućih ZFF-ovih filmova uključuje lepršavu francusko-islandsku komediju 'Projekt: Zajedno' koja prati ljubavne (ne)zgode sramežljivog Samira koji se zaljubi u instruktoricu plivanja Agathu, a tu su i švicarsko-francuski animirani hit 'Moj život kao Tikvica' kojem je za dlaku izmaknuo Oscar, kao i gorko-slatka češka humorna drama o suočavanju sa smrću 'Kućna njega', te zabavan obiteljski film 'Novi klinac' koji pruža svjež i šarmantan pogled na noćnu moru svih tinejdžera - biti novi klinac u razredu. 

Publika će moći uživati i u filmu 'Najsretniji dan u životu Ollija Mäkija', istinitoj priči o finskom boksaču koji se zbog ljubavi odrekao slave, te u belgijskoj drami 'Nakon ljubavi' redatelja Joachima Lafossea, neumoljivoj i inteligentnoj studiji narušenog ljudskog odnosa, ispričanoj s puno empatije i humora.

A ukoliko ljetne temperature postanu neizdržive, filmsko osvježenje donijet će nekonvencionalni portret slavnoga čileanskog pjesnika i nobelovca ('Neruda') koji potpisuje najhvaljeniji latinoamerički redatelj današnjice Pablo Larrain. Nerudu otkrivamo kao strastvenog ljevičara koji, zbog sukoba s dominantnom politikom, postaje progonjen u vlastitoj domovini. U naslovnoj je ulozi poznati čileanski glumac Luis Gnecco, a inspektora koji opsesivno traga za Nerudom tumači Gael Garcia Bernal.

Raspored projekcija:

17.7. PON – 21:30 h - Projekt: Zajedno

18.7. UTO – 21:30 h - Moj život kao Tikvica

19.7. SRI – 21:30 h - Kućna njega

20.7. ČET – 21:30 h - Novi klinac

21.7. PET – 21:30 h - Nakon ljubavi

22.7. SUB – 21:30 h - Najsretniji dan u životu Ollija Mäkija

23.7. NED – 21:30 h - Neruda

Ulaznice po cijeni od 25 kn možete nabaviti na blagajni kina Europa, Varšavska 3 i na blagajni Ljetne pozornice Tuškanac.