ATP Masters: Federer ponovno bolji od Čilića

Hrvoje Gašparec
Autor: 

Hrvoje Gašparec

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Marin Čilić nastup na ATP Finalsu u Londonu završio je na posljednjem mjestu u skupini, sa sva tri poraza.

Bolji od prvog hrvatskog reketa u 3. kolu bio je sa 6:7, 6:4 i 6:1 Švicarac Federer. Bio je ovo njihov deveti međusobni susret i osma pobjeda švicarskog igrača.

„Prva dva seta igrao sam na odličnoj razini. Osjećao sam da Federer ne igra najbolje, bio je dosta frustriran na terenu, ali nažalost kraj drugog seta i početak trećeg uspio je podići razinu igre, a ja sam izgubio koncentraciju. Sve u svemu bio je to jedan pozitivan meč.“ Čilić ne krije da je ipak malo razočaran završetkom sezone, ali s velikim optimizmom kaže gleda u budućnost.

„Moram sa svojom ekipom raspraviti zašto je došlo do blagog pada forme, osobito u ovom ključnom dijelu sezone gdje se moglo osvojiti veliki broj bodova i gdje sam mogao sezonu završiti na trećoj poziciji. S igrom sam tijekom sezone bio odličan. Zadnjih par mečeva, gdje sam izgubio s velikim vodstvom, može mi možda doprinijeti da se bolje pripremim za novu sezonu“, poručio je Čilić.