Mamić: Ako me osude, sam ću sebi presuditi

images/thumbnails/images/ANT/110926/PXL_130917_17971431.jpg
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Damon Balenović (Mediaservis)
Autor: 

Damon Balenović (Mediaservis)

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Dinamov savjetnik, Zdravko Mamić, sazvao je izvanrednu press konferenciju na kojoj je otkrio da je klub blokiran jer je Dražen Ladić dobio pravomoćnu presudu i ovršio račun Dinama.

To će biti podmireno do kraja dana, rekao je Mamić, a radi se o iznosu od 7,5 milijuna kuna. Osvrnuo se i na druge nogometne teme, ali i na sudski proces u Osijeku. Pitao se hoće li doživjeti završetak, hoće li njegova obitelj ostati normalna... Nećete me vidjeti u hrvatskom zatvoru, rekao je u jednom trenutku.

"Ja bi Hrvatsku napustio u 4 sekunde. Ja sam fanatik u ljubavi za Hrvatsku i za Dinamo, ali sam više fanatik za svoj život i svoju obitelj. Ali ja ne mogu iz Hrvatske jer mi se sudi. Ako mi se presudi neće me sigurno vidjeti u hrvatskom zatvoru, ja ću sam sebi prije toga presuditi. jer ja nisam zaslužio biti u zatvoru", rekao je Mamić.

Smeta ga to što je sudski postupak iz Zagreba prebačen u Osijek. Tko će prehraniti moju obitelj? Imam li ja pravo na rad? Kako ću ja prihodovati ako ću biti danima na tom sudu, pitao se Mamić.

"To smo mi poručili - na Županijskom sudu u Zagrebu su nepošteni ljudi, a u Osijeku su pošteni ljudi. Ja mislim da su pošteni i u Zagrebu i u Osijeku. Dok se meni sudi u Osijeku, na istom Županijskom sudu, koji po ocjeni predsjednika Vrhovnog suda Branka Hrvatina nije dostojan da meni sudi, provodi se istragu protiv mene, koja je rezultirala drugom optužnicom", kaže Mamić.

A ta optužnica Mamića tereti da je organizirao zločinačko udruženje kako bi zlouporabama u gospodarskom poslovanju preko sumnjivih inozemnih tvrtki izvukli novac iz Dinama. Uz njega USKOK je ovom optužnicom obuhvatio i njegova sina Maria te brata Zorana, Dinamova čelnika Damira Vrbanovića, poduzetnike Sandra Stipančića i Igora Krotu te menadžera Nikkija Vuksana.