Veliko srce sanjkašice Darie Obratov

images/thumbnails/images/ANT/121115/download__3_.jpg
Damir Tabaković (Mediaservis)
Autor: 

Damir Tabaković (Mediaservis)

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Sanjkašica Daria Obratov zaslužila je nagradu za fair play. Našoj su olimpijki u Pjongčangu Indijci uručili poklon u znak zahvalnosti što je u posljednjim danima 2017. godine na olimpijskim kvalifikacijama u Njemačkoj ustupila sanjke njihovu predstavniku Shivi Keshavanu jer je vlastite strgao u prethodnom nastupu, iako je i sama, odmah nakon njega tj. muške serije, imala kvalifikacijski nastup za ZOI.

Epilog je da je Indijac sa sanjkama Darie Obratov ostvario 6. nastup na ZOI i ušao u Guinnessovu knjigu rekorda, a nakon toga olimpijsku normu prvi put je izborila i naša Daria. Priču o ovom dobrom djelu objavio je i prestižni New York Times.

"Kada sam ga vidjela kako je tužan, nisam mogla ostati mirna. Znala sam koliko mu znače ove kvalifikacije i da su mu u pitanju vjerojatno posljednje ZOI u karijeri. Ponudila sam mu svoje sanjke, on je bio presretan. Odradio je natjecanje i uspio se plasirati u Pjongčang, a kasnije je to uspjelo i meni. Predstavnici indijskog saveza poklonili su mi u znak zahvalnosti jednu statuu koju sam po roditeljima već poslala kući iz Pjongčanga", opisala je događaj Daria Obratov.