Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Petrovoj 3

images/thumbnails/images/ANT/120654/PXL_111017_18333815.jpg
Dusko Jaramaz/PIXSELL
Media servis
Autor: 

Media servis

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.U Hrvatskom zavodu za transfuzijsku medicinu održana je druga akcija dobrovoljnog darivanja krvi. U organizaciji sudjeluje i Hrvatska udruga medicinskih sestara, a povod je 26. Svjetski dan bolesnika, rekla nam je predsjednica Udruge Tanja Lupieri.

U dobrovoljno darivanje krvi uključile su se medicinske sestre i tehničari iz cijele zemlje, a najveća akcija održana je u Zagrebu.

"U prvih sat vremena je bilo oko 30 dobrovoljnih darivatelja krvi. Znači, medicinske sestre, tehničari, učenici škole za medicinske sestre i studenti. Zadovoljni smo jer smo probudili svijest o dobrovoljnom darivanju krvi" , rekla je Lupieri.

"Vi znate da medicinske sestre i tehničari rade s bolesnicima. Ovo je još jedan način da im pokažemo našu suradnju i da se mogu osloniti na nas u svakom trenutku, 24 sata na dan, cijelu godinu", dodala je.

Svoju krv 36 puta donirao je i gradonačelnik Milan Bandić, no već neko vrijeme ne smije. Međutim, podržao je akciju i poručio: bolesnima moramo pružiti podršku i solidarnost.

"Budući da ne mogu dati krv, svojim dolaskom mogu pozvati sve one koji mogu i koji su u prilici i zdravi da daju krv", rekao je Bandić.