Blokada Hrvatskih studija

images/thumbnails/images/ANT/67784/hrvatski_studiji-1.jpg
Igor Soban/PIXSELL
Marina Vraneković
Autor: 

Marina Vraneković

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.U tijeku je blokada nastave na Hrvatskim studijima kao reakcija na ukidanje kvota za studij filozofije na Senatu 14. ožujka 2017.

Studenti, koji su se okupili u inicijativu Studenti govore, jutros su na parkiralištu iza Hrvatskih studija održali Studentski sabor te krenuli u blokadu nastave. Ulaze u dvorane i pozivaju studente van.

Situaciju na Hrvatskim studijima komentirao je ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić. Rekao je da Sveučilište autonomno odlučuje o upisnoj politici i ostalim pitanjima te da u ovom trenutku Ministarstvo znanosti i obrazovanja nema potrebe reagirati. Ponavlja kako Sveučilište u Zagrebu, kao najveće i najstarije u zemlji, ima tijela koja autonomno donose odluke. Ministar nema informacija da su i profesori Hrvatskih studija najavili štrajk, niti osjeća odgovornosti za nastalu situaciju.

'Ni najmanje, nemam razloga osjećati odgovornost. Zašto? O najavljenom štrajku profesora nemam nikakvih informacija. Ali Sveučilište postupa po svojim zakonima, svojim pravilima i mislim da je autonomija nešto što podrazumijeva i odgovornost za svoj rad', ustvrdio je Barišić.