Crveni križ i Tesla na Adventu

images/thumbnails/images/ANT/115028/PXL_131117_18694833.jpg
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Andrea Barać (Mediaservis)
Autor: 

Andrea Barać (Mediaservis)

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Nakon 27 godina stanke, u Zagreb se vraća veliki Bal Crvenog križa Grada Zagreba. Ove godine održat će se u sklopu Adventa, 2. prosinca u hotelu Westin. Bal je humanitarnog karaktera, podsjeća ravnatelj zagrebačkog crvenog križa Petar Penava.

"Očekujemo da to postane tradicija kao što je to bilo 80-ih godina i da to bude društveni događaj na kojem će svi htjeti biti prisutni, a cilj - pomoći onima kojima je najpotrebnija mislim da je dovoljan da to i uspijemo. Mogu doći svi, s obzirom da je bal humanitarnoga karaktera, uplaćuje se za stol 10 tisuća kuna i sva sredstva su ove godine namijenjena za nabavku vozila za prijevoz osoba s invaliditetom s intelektualnim oštećenjima, korisnicima boravka za osobe s oštećenjima Crvenog križa i Grada Zagreba", rekao je Penava. S ovogodišnjim Adventom poklopit će se i velika izložba Nikola Tesla - Mind from the future, koja se 25. studenog otvara u Meštrovićevom paviljonu. Organizator Krešimir Prosoli.

"To je jedna umjetnička izložba, prolazak kroz um Nikole Tesle prema viđenju naše autorice Helene Bulaj Mandulić koja 11 godina radi stvari vezane uz Teslu. Pretvaramo Meštrovićev paviljon u kino dvoranu gdje će posjetitelji moći doživjeti Tselu, njegove izume, biografiju kroz razne segmente njegova djelovanja od njegova rođenja, preko školovanja pa do dolaska u New York gdje je ostavio najveće utiske. Koristimo jako puno multimedije, scenografije, gotovo svaki centimetar paviljona pretvaramo u kino s raznim tematima koji pokrivaju određene segmente njegova života", izjavio je Prosoli. Izložba traje do 20. ožujka 2018. Nakon Zagreba, izložba seli u New York, potom u Budimpeštu, Pariz i Prag. Završetak putovanja je 2020. u Dubaiju na EXPO-u.