Gradonačelnik primio članove Diplomatskog zbora

images/thumbnails/images/ANT/63559/PXL_111116_14702801.jpg
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
Autor: 

Super User

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Gradonačelnik Milan Bandić u četvrtak navečer je u palači Dverce priredio tradicionalni novogodišnji prijem za članove Diplomatskog zbora te im zahvalio na plodnoj suradnji u protekloj godini.

"Zajedničkim radom složno se nosimo s novim izazovima te stvaramo i gradimo nove projekte", poručio je gradonačelnik članovima Diplomatskog zbora na čelu s apostolskim nuncijem Alessandrom D'Erricom.

"Tako ćemo ove godine obilježiti 50 godina prijateljstva s njemačkim Mainzom, 45 godina s Kyotom, 40 godina s Lisabonom i 35 s Bolognom i to su primjeri međunarodne suradnje na kojima gradimo budućnost našeg grada kao europske i svjetske metropole" rekao je Bandić.

Gradonačelnik je najavio da će se ove godine u veljači u Milanu postaviti spomenik velikanu Josipu Ruđeru Boškoviću, djelo kipara Ivana Meštrovića. Turistički uspjeh Zagreba, dodao je Bandić, obilježio je advent koji je dao vjetar u leđa za nove ideje i projekte.

"Posjetitelji iz velikog broja europskih i svjetskih metropola najbolja su potvrda našem radu i njihova pohvala nam je najveća nagrada koju ćemo u idućim sezonama svakako nastojati opravdati, jer s vama dragi naši prijatelji činimo Zagreb svjetskom metropolom" rekao je Bandić.

U ime Diplomatskog i Konzularnog zbora te u ime međunarodnih organizacija sa sjedištem u Zagrebu, gradonačelniku Bandiću je zahvalio apostolski nuncij Alessandro D'Errico.

"S veseljem uzvraćamo vaše čestitke i ljubazne riječi.Upućujemo ih jednako predsjedniku i članovima Gradske skupštine, vašim suradnicima i svim građanima Zagreba. Svima želimo napredak, blagostanje, konstruktivan rad, dobro zdravlje, sklad u društvu i mir."