Iduće godine u Zagreb se vraćaju žirafe

images/thumbnails/images/ANT/105227/povratak_zirafa-1.jpg
Zoo Zagreb
Marina Vraneković
Autor: 

Marina Vraneković

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Povratak žirafa u Zoološki vrt grada Zagreba, najavljen je na proslavi 92. rođendana Vrta, u subotu 11. lipnja.

„Rebalansom proračuna Grada Zagreba na jesen ćemo osigurati dvadeset milijuna kuna za Zoološki vrt grada Zagreba. Tim će se novcem izgraditi nastamba Afrička savana, pa ćemo do konca sljedeće godine sigurno imati žirafu“, najavio je gradonačelnik Milan Bandić.

"Prošle je godine dovršena prva faza modernizacije u sklopu koje je izgrađeno deset, a obnovljeno devet objekata, no rad na unapređenju Vrta na tome nije stao. Nedavno nam je obitelj tapira dobila novog člana, iz Nizozemske nam je stigla mravojedica, a iz Njemačke patuljasta vodenkonjica. Posebno vrijednu ulogu u svemu tome imaju naši timaritelji i zoolozi zahvaljujući čijoj brizi sjajno napreduju i naši mladunci lavova koji na devedeset i drugi rođendan Vrta slave svoj prvi rođendan“, rekao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba.

Slavljenicima Tumi i Uzuri poslužene su torte i uručeni darovi. 

images/thumbnails/images/ANT/105227/lavovi_zoo-1.jpg

lavovi zoo