Maturanti mogu besplatno testirati svoje znanje

images/thumbnails/images/ANT/121826/PXL_060616_13122692.jpg
Borna Filic/PIXSELL
Media servis
Autor: 

Media servis

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Još uvijek traju prijave za testiranje znanja potrebnog za državu maturu. Besplatne probne mature organizira sveučilište Algebra, a održat će se za točno tjedan dana. Što sve testiranje uključuje otkrila nam je Lucija Zadelj.

"Ono što je maturantima izuzetno važno jest da već u ožujku mogu znati kako stoje sa svojim znanjem obaveznih predmeta na maturi, te svoje rezultate mogu usporediti sa drugim maturantima odnosno svojom konkurencijom. Dosadašnjih godina se pokazalo da su maturanti probne ispite napisali sa manjim uspjehom nego stvarnim uspjehom na pravoj maturi. Time su vidjeli koji im predmeti idu teže, te za što trebaju uložiti više truda u preostalom vremenu do prave mature", rekla je Zadelj.

 Maturanti mogu provjeriti svoje znanje iz matematike, hrvatskog i engleskog jezika po gotovo svim pravilima državne mature. Zadatke su pripremili profesori s iskustvom u pripremi učenika i samom procesu državne mature.

Probni ispiti su besplatni i održavaju se u Zagrebu 11. ožujka, a rezultati se šalju poštom na kućnu adresu.