Ne smiruje se situacija u dječjem vrtiću Remetinec

images/thumbnails/images/ANT/67751/djecji_vrtic_remetinec-1.jpg
Dječji vrtić Remetinec
Marina Vraneković
Autor: 

Marina Vraneković

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Sindikat obrazovanja, medija i kulture Hrvatske (SOMK) priopćio je da situacija u Dječjem vrtiću Remetinec svakim danom eskalira. Ravnateljicu vrtića Mericu Matijević, bivši i sadašnji zaposlenici prozivaju za mobbing, uvrede, prijetnje, neopravdane otkaze...

Priča je došla u javnost, nakon što je dječja psihologinja Sanja Vidović s više od 20 godina radnog staža, dobila otkaz ugovora o radu uvjetovan "skrivljenim ponašanjem radnice". U Sindikatu tvrde da su razlozi smiješni te traže da se psihologinja vrati na posao.

Članovi sindikata i dio roditelja vrtićke djece je u ponedjeljak, 13. ožujka prosvjedom zatražio ostavku ravnateljice, za vrijeme dok se u vrtiću održavao skup radnika. Na tom skupu, prema izjavama sudionika, ravnateljica je od zaposlenika tražila da opovrgnu sve optužbe na njen račun

"Kako se niti nakon našeg javnog reagiranja situacija nije smirila, naprotiv, tenzije su se pojačale, posebno nakon održanog četverosatnog sastanka ravnateljice s radnicima, uz zabranu ranijeg napuštanja sastanka jer su vrata vrtića bila zaključana, što je samo dodatno povećalo tenzije među radnicima, produbilo loše međuljudske odnose, ali i izazivalo nezadovoljstvo roditelja, očekujem kako će te prepoznati važnost održavanja i potrebu za hitnošću zajedničkog sastanka", navodi SOMK u najnovijem priopćenju. 

Sindikat je zatražio hitan sastanak s gradonačelnikom Milanom Bandićem i pročelnikom Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, Ivicom Lovrićem.