Počinje akcija "Poštujte naše znakove"

images/thumbnails/images/ANT/110880/postujte-1.jpg
Poštujte naše znakove
Marina Vraneković
Autor: 

Marina Vraneković

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Dva puta zbog kiše odgođena akcija "Poštujte naše znakove" održat će se danas, od 11 sati ispred HNK u Zagrebu. 

Cilj manifestacije je edukacija djece o prometnoj sigurnosti, a usporedno će se odvijati preventivno-edukativna aktivnost za odrasle (vozače) s ciljem ukazivanja na važnost poštovanja prometnih pravila.

Predviđen je tematski osmišljen glazbeno-scenski nastup balerina i glumaca Hrvatskog narodnog kazališta, glumaca Kazališta Tvornica lutaka iz Zagreba i drugih istaknutih društveno-angažiranih osoba i organizacija.

Učenici će imati prilike izravno sudjelovati u različitim preventivnim aktivnostima poput interaktivnih radionica: „Policajac – prijatelj pomagač“, „Čarobnjaci u akciji – mali forenzičari:  zaviri u mobilni preventivni centar policije i pronađi trag“ „Želim biti humanitarac“, „Biciklirajmo zajedno“ itd. 

Održat će se i okrugli stol s ciljem pronalaska rješenja kako bi put do škole bio sigurniji za najmlađe sudionike u prometu.

Detalja program pogledajte ovdje