Počinje četvrta faza obnove Tomislavca

images/thumbnails/images/ANT/119130/PXL_170118_19306598.jpg
Borna Filic/PIXSELL
Kristina Bokanić (Mediaservis)
Autor: 

Kristina Bokanić (Mediaservis)

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Jutros je započela četvrta faza obnove Tomislavca. Radovi na uređenju jednog od najljepših gradskih trgova počeli su prije dvije i pol godine.

"Prva faza je bila sanacija oborinske odvodnje, druga je bila fontana, treća javna rasvjeta i hortikultura i ostalo nam je uređenje spomenika i okoliša, da ljudi mogu normalno funkcionirati", istaknuo je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je rano jutros s cijelom gradskom svitom, unatoč jakoj kiši, došao otvoriti radove. Restauraciju spomenika radit će tvrtka Alu Maćešić, dok je posao uređenja okoliša, na javnom natječaju, dobila tvrtka Soldo. Posao mora biti gotov u roku 6 mjeseci. Što su građani htjeli, to će i dobiti, kaže Bandić.

"Tako ćemo raditi svugdje u gradu, gdje su najosjetljivije točke odnosno objekti nulte kategorije. To je i Tomislavov spomenik. Nigdje gdje su nulte kategorije objekata ne želimo improvizirati, a osobito ne na Tomislavcu", dodao je Bandić. Što će se raditi, pojasnio je zamjenik pročelnika ureda za prostorno uređenje grada Damir Đerzić.

"Dio oko spomenika će se popločiti kamenom, na površini od 320 kvadrata. Radovi će stajati oko 2 milijuna kuna bez PDV-a, a uredit će se spomenik i postament", naveo je Đerzić. Uređenje parka trebalo bi biti gotovo početkom lipnja.