Prešao više od 600 kilometara za klince slabijeg imovinskog stanja

images/thumbnails/images/ANT/108908/marko_kos2-1.jpg
Marko Kos
Barbara Strelar
Autor: 

Barbara Strelar

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Tridesetsedmogodišnji Zagrepčanin Marko Kos ispunio je svoj izazov na Čini pravu stvar. U samo tjedan dana odradio je nevjerojatnu trkačko-biciklističku dionicu dugu više od 600 kilometara, a sve kako bi prikupio donacije za štićenike udruge Mali zmaj.

Marko je na put krenuo prošlog utorka, a nakon četiri trkačka dana na temperaturama većim od 40 stupnjeva i prijeđenih 310 kilometara stigao je na Vir, svoje prvo odredište. Na Viru su mu prekrasan doček priredili obitelj i prijatelji, a nakon 24-satnog odmora uputio se biciklom u Zagreb.

„Bilo je pakleno teško i bolno, ali i zabavno u rijetkim trenucima“, poručio je Marko na svom Facebook profilu, gdje je uputio i veliku zahvalu svima koji su bili dio njegove velike avanture, kao i onima koji su sudjelovali donacijama.

images/thumbnails/images/ANT/108908/marko_kos2-1.jpg

Marko Kos

Ambasador udruge Mali zmaj za ovaj se pothvat pripremao godinu dana, a tijekom tog razdoblja najveću podršku pružila mu je obitelj. Njegova dobrotvorna kampanja na Čini pravu stvar „Do Vira i nazad“ traje još nekoliko dana, a prikupljani iznos namijenjen je za nabavu školskog pribora, školske užine i pokaza za 300 malenih štićenika Malog zmaja. Donirati se može još uvijek, a do ovog je trenutka prikupljeno nešto manje od 9 000 kuna.