Sljeme od četvrtka ponovno otvoreno za skijaše

images/thumbnails/images/ANT/119100/PXL_260217_15743072.jpg
Goran Stanzl/PIXSELL
Domagoj Vušak (Mediaservis)
Autor: 

Domagoj Vušak (Mediaservis)

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Skijanje se vraća na Sljeme. Nakon nekoliko dana toplog vremena, stigli su novi minusi, a s njima i novi, zasad umjetni snijeg. Skijalište se otvara u četvrtak - potvrdio nam je voditelj skijaških staza Igor Žiljak:

"Još danas i sutra imamo uređenje Crvenog spusta, razguravanje snijega napravljenog, vraćanje mreža i strunjača sigurnosnih. I u četvrtak otvaramo skijanje dnevno, a i noćno skijanje koje će biti od 19 do 22 sata. A u petak, subotu i nedjelju skijamo najnormalnije u terminima od 9 do 16 sati."

Poseban apel sa Sljemena stiže za vozače, jer se tijekom vikenda očekuju nove snježne pahulje: "Ako će ići na Sljeme sa svojim automobilima zimska oprema je obavezna jer je u petak najavljeno 30-40 cm snijega kako ne bi bilo više ljudi po šumi s autima, nego po šumi sa skijama."

Od četvrtka radit će Bijela livada i Crveni spust, a uskoro bi Sljeme moglo biti otvoreno u punom kapacitetu: "Nadam se kroz 3-4 dana, ako će biti najavljeni minus,uspjeti napraviti ta dva spusta, naravno uz snijeg koji će pasti ikoji će nam puno pomoći. Tako da će se Plavi i Zeleni spust otvoriti, a skijalište će biti u sto posto otvorenih staza."

Nastavlja se i sezona sanjkanja, ali sa Sljemena upozoravaju: "Ne smiju na skijaške staze": "Sanjkati se može isključivo i samo na Činovničkoj livadi ispod crkve, do livada gdje nije skijalište jer skijaši i sanjkaši ne mogu ići na istu livadu jer su opasni jedni za druge."

Sve najnovije informacije možete pratiti na Facebook stranici "Skijalište Sljeme".